Ana Horvat – Životinjski haiku

50.00kn

Životinjski haiku tiskali su 2018. godine nakladnici Mini-print-logo iz Varaždina i udruga DRUGA PRILKA iz Zagreba, urednica knjige je Gordana Igrec, dizajn ovitka napravila je Marija Havrin Gorenec, PREDGOVOR knjizi je napisao Tomislav Maretić, a knjiga na 160 stranica sadži 132 anaimalističke haiku pjesme.

Tiskanje knjige je sponzorirala tvrtka RECRO iz Zagreba, a sav prihod od prodaje knjige namijenjen je napuštenim životinjama za koje se brine DRUGA PRILIKA, udruga za zaštitu napuštenih životinja iz Zagreba.

1 na zalihi

Kategorija:

Opis

Ana Horvat, pjesnikinja, antologičarka, novinarka, pravnica, balerina, plesačica folklornih plesova velika je ljubiteljica prirode što je jasno vidljivo iz njezinih dosadašnjih vlastitih zapisa kao i antologija. Moglo bi se reći da je ona nastavljačica Issine crte u hrvatskom haiku vezanom za životinjski svijet. Nije čudo da su njezine haiku pjsme ušle u svjetsku zbirku “Every Chiken, Cow, Fish and Frog: Animal Rights Haiku Paperback, autor i izdavač Robert Epstein i Miriam Wald (2016.). Njezine pjesme odraz su njezina života kao i aktivizma. Autorica je prije svega njihov prijatelj i udomitelj, kao i Issa, no ujedno angažirani aktivist osnovavši udrugu za zaštitu životinja “Druga prilika” i udomljujući prije svega pse i mačke. Očito je da je njezin odnos proizašao iz naprosto ljubavi prema živim bićima i osobito onima nezaštićenima koje se koristi i iskorištava u svakom zamislivom smislu od strane čovjeka.