Akcija!

Arheološka karta otoka Paga –

220.00kn 140.00kn

Knjiga „Arheološka karta otoka Paga“ predstavlja iscrpan inventar arheoloških nalaza otoka Paga posljednjih 3500 godina –  u njoj je predstavljeno i obrađeno 220 povijesnih lokaliteta i nalazišta koji su popraćeni tekstom i s 400 ilustracija.
Na ovoj su karti svoje mjesto našle prapovijesne gradine, grobovi i torovi, crkve starije od 500 g., antički ostaci kao što su gospodarski objekti, vodovodi, vile, luke, solane i mnogi drugi objekti.
Nakon pozdravne riječi  Stjepana Sučića, zamjenika predsjednika Matice Hrvatske, o knjizi koja donosi  nove spoznaje o životu na otoku kroz povijest govorili su prof.dr.sc.Smiljan Gluščević, ravnatelj Arheološkog muzeja u Zadru, urednik izdanja Aleksij Škunca, gradonačelnik Novalje Ante Dabo  te sami autori.

Predstavljanje knjige, u organizaciji Društva Pažana i prijatelja otoka Paga iz Zagreba koje slavi 15. obljetnicu osnutka, okupilo je brojnu publiku. Događanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Paga Dario Grašo, predsjednik Gradskog vijeća Vjekoslav Šljivo te Dražen Peranić, predsjednik ogranka Matice hrvatske Novalja.

1 na zalihi

Kategorija:

Opis

Tvrdi uvez