Akcija!

CEDROVI POD SNIJEGOM – David Guterson

99.00kn 50.00kn

Cedrovi pod snijegom Davida Gutersona je neobičan splet napete sudske drame i sjetne ljubavne priče. Deset godina nakon Drugoga svjetskog rata neobično ubojstvo potresti će mali otok San Piedro, na samoj granici SAD-a i Kanade gdje ribari i uzgajivači jagoda, pretežno doseljenici iz Njemačke i Japana, žive kao naturalizirani Amerikanci. Ribar Kabuo Miyamoto, bivši vlasnik polja jagoda koji je svoju već otplaćenu zemlju izgubio za vrijeme rata dok se herojski borio protiv Nijemaca u Evropi, optužen je za ubojstvo ribara Carla Heinea američkog veterana bitke na Okinawi, Čiji su roditelji prisvojili Kabuovu zemlju. Kroz sudski proces koji prati lokalni novinar polako će na vidjelo izranjati davno zatomljene ljubavi, sramotne izdaje i postojanost dostojanstva mještana.
David Guterson, američki novinar i pisac kratkih priča svojim je prvim romanom osvojio PEN/Faulknerovu nagradu i ABBY – priznanje Američkog društva knjižara na najbolju knjigu godine. Cedrovi pod snijegom proveli su više od godine dana na vrhu liste najprodavanijih knjiga, a mnogobrojni prijevodi i otkupljena filmska prava donjeli su svjetsku popularnost mladom autoru.
U hrvatskom prijevodu Damira Biličića i uz naslovnicu Nenada Martića ovaj svjetski hit zauzet će dostojno mjesto među knjigama koje vam predstavlja urednik edicije Zlatko Crnković.

Nema na zalihi

Opis

GODINA IZDANJA 1998
JEZIK Hrvatski
IZDANJE Tvrdo
BROJ STRANICA 368
DIMENZIJE 24 x 16
KATEGORIJA Drame
IZDAVAČ / PROIZVOĐAČ Algoritam
BIBLIOTEKA Zlatko Crnković