Dika Marjanović-Radica: Dalmatinska kuhinja

250.00kn

Šifra: BS-13618

Izdavač i godina: Slobodna Dalmacija, 1967.

Broj stranica: 471

Uvez: tvrdi

Format: 23 x 15 cm

Opis

Rođena Splićanka Dika Marjanović-Radica godinama je kao stručna učiteljica podučavala mlade djevojke tajnama dalmatinskih jela na tečajevima kuhanja po svim mjestima hrvatskog priobalja. Samo je ona bila sposobna radeći svoj posao s ljubavlju i entuzijazmom prikupiti i iskušati nebrojene recepte i otrgnuti zaboravu značajne karakteristike naših dalmatinskih kuharskih umijeća koje su naše prabake usavršavale na svojim ognjištima ljubavlju, smislom i ukusom.
Uvijek je govorila daje knjiga u svakoj prigodi pouzdan i stručan prijatelj i savjetnik, a da se u kuhanju pruža prilika za nebrojene kombinacije i unosi uvijek nešto osobno uz male promjene što nam pruža zadovoljstvo stvaranja.
Dika Marjanović-Radica prihvatila se ovog posla stručnošću i velikim zanosom i izvela ga do kraja na zadovoljstvo svih nas i budućih pokoljenja koja će se koristiti ovom knjigom.
Želja joj je bila zadovoljiti najosjetljivije ukuse gurmana, tečnošću i bogatom raznolikošću naše hrane, i zato izlazi ovo jedanaesto izmijenjeno izdanje.
Kao sto je Dika uvijek naglašavala, a stoji i danas, da bogatstvo naše zemlje nisu samo more s tisuću otoka, nego i naša izvorna tradicijska jela i slastice.

Knjiga je u optimalnom antikvarnom stanju s tek ponekim tragom korištenja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Dika Marjanović-Radica: Dalmatinska kuhinja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *