Akcija!

GORDON DAHLQUIST -Mračni svezak

199.00kn 100.00kn

S novim i neočekivanim saveznicima, mlada gospođica Temple, doktor Svenson i kardinal Chang moraju smoći svaku mrvicu hrabrosti koja im je preostala kako bi se upustili u očajničku borbu s krajnje neizvjesnim ishodom – naposljetku, na kocki je njihov vlastiti razum.

Od dvorskih intriga i grada zahvaćenog previranjima, do planine opsjednute vukovima, podzemnih tunela i skrivene tvornice, ovaj će neobični trojac morati proći kroz rat i tugu kako bi pobijedili stare neprijatelje i neke nove zlikovce, a sve u nadi kako će dobiti moć koju sadrže staklene plave knjige. Jedna ih knjiga posebno privlači, njezin ubojiti sadržaj ključ je kontroliranja tajni plavog stakla ili nešto što će ih sve uništiti…

Kazališni dramatičar Gordon Dahlquist pridobio je književnu publiku svojim prvim romanom, “Staklene knjige kradljivaca snova”, prepletom stilova i žanrova tako srodnim zaboravljenom dobu koje opisuje. “Mračni svezak” drugi je čin pustolovine u kojoj će se ispreplesti istina i stvarnost, požuda i pohlepa, identitet i iluzija, znanost i alkemija – pustolovine na čijim se stranicama otkrivaju dosad neznani snovi fantastičnog devetnaestog stoljeća.

1 na zalihi

Kategorije: ,

Opis

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Petra Mrduljaš Doležal
  • 11/2012.
  • 472 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533165745