Akcija!

VELIČANSTVENI SVIJET DRVEĆA – Wittmann, Rudolf

250.00kn

Autor knjige je vrtni stručnjak, poznavatelj drveća i fotograf iz čijih su brojnih putovanja i foto ekspedicija proistekli materijali za ovu knjigu.

U uvodnom dijelu ukratko nas upoznaje s pojmom, povijesnim razvojem i odnosom prema drveću te daje osvrt na pionire u zaštiti prirode i drveća. Slijedi fascinantan niz fotografija i tekstova o drveću sa svih strana svijeta. Niz otvaraju najstarije biljke na Zemlji – drvenaste paprati, slijedi ginko i tako redom.  Sam autor kaže da je vrste, odnosno pojedine njihove primjerke, izabrao ne samo prema njihovim izvanrednim dimenzijama, već prvenstveno prema ljepoti i raznolikosti. Opisi, ovisno o vrsti, sadrže vrlo zanimljive informacije iz povijesti, mitologije, biologije, ekologije i morfologije vrste. Najčešće su prikazani  pojedini primjerci stabala velikih dimenzija ili starosti, naveden je njihov lokalitet i svi autoru dostupni podaci o toj biljci.

Prikazano je 77 primjeraka stabala, od toga čak pet iz Hrvatske. Ova impresivna i vrijedna knjiga značajan je doprinos pozitivnom odnosu ljudi prema drveću i popularizaciji dendrologije, te poticaj da se i kod nas posveti veća pažnja dendrološkim posebnostima.

1 na zalihi

Opis

Jezik: Hrvatski

Biblioteka: ITD Gaudeamus

Godina izdanja: 2009

Format: 33

Broj stranica: 171