Wilhelm Heine: Die Expedition in die Seen von China, Japan und Ochotsk (1-3)

4,000.00kn

Šifra: BS-14468

Izdavač i godina: Hermann Costenoble, Leipzig, 1858.

Broj stranica: 330 + 424 + 391

Uvez: tvrdi

Format: 25 x 18 cm

Opis

Peter Bernhard Wilhelm Heine , poznatiji kao Wilhelm (ili William ) Heine (30. siječnja 1827. u Dresdenu – 5. listopada 1885. u Lößnitz bei Dresden ) bio je njemačko-američki umjetnik, svjetski putnik i književnik, kao i časnik za vrijeme američke Građanski rat.
Heine je rođen u Dresdenu, sin Ferdinanda Heinea, komičara angažiranog u Dresdenskom dvorskom kazalištu. Njegove obiteljske veze uključivale su skladatelja Richarda Wagnera , čiji je otac bio obiteljski prijatelj. [1]

Heine je studirao na Kraljevskoj akademiji za umjetnost u Dresdenu i u ateljeu Julija Hübnera. Zatim je nastavio umjetnički studij tri godine u Parizu . Vratio se u Dresden tražeći posao scenografa za dvorsko kazalište i održavajući satove slikanja. Pobjegao je u New York 1849. godine, nakon gušenja Svibanjskog ustanka u Dresdenu u kojem je sudjelovao. U tome mu je pomogao Alexander von Humboldt.

Postavio je svoj umjetnički studio na 515 Broadwayu, a ubrzo je stekao reputaciju umjetnika. Nakon susreta s arheologom i diplomatom Ephraimom Georgeom Squierom , Heine je pozvan da ga prati, kao umjetnika, na njegovim konzularnim dužnostima u Srednjoj Americi. Nastavljajući ispred Squiera, sakupljao je i bilježio autohtone biljke i životinje i sastavljao bilješke za buduće publikacije. Dok nije stigao Squier, Heine je bio konzul, pregovarajući o komercijalnom sporazumu između zemalja Srednje Amerike i Sjedinjenih Država , koji je isporučio Washingtonu . Zapis o ovoj ekspediciji objavljen je 1853. godine kao Wanderbilder iz Zentralamerike . Dok je bio u Washingtonu, upoznao je predsjednika Millard Fillmore i komodor Matthew Perry, a odabran je između nekoliko kandidata za mjesto službenog umjetnika u Perryjevoj ekspediciji u Japan.

Nominalno vezan za Perryjevu ekspediciju kao Mate glumačkog učitelja ; služio je u vodećem brodu USS  Mississippi pod vodstvom Sydneya Smith Leeja . Heine je tijekom 1853. i 1854. posjetio Okinawu, Boninske otoke, Yokohamu, Shimodu i Hakodate ( Edo je , međutim, ostao zatvoren za članove američke ekspedicije, a Heine je grad trebao posjetiti tek 1860., kada se vratio u Japan kao član pruske ekspedicije). Skice koje je izradio o mjestima koja je posjetio i ljudima koje je tamo zatekao, zajedno s dagerotipovima koje je zabilježila njegova kolegica Eliphalet Brown Jr., činili su osnovu službene ikonografije američke ekspedicije u Japan, koja ostaje važan zapis zemlje kakva je bila prije dolaska stranaca na snagu.

Po povratku u New York 1855. objavio je nekoliko knjiga: zbirku grafika pod naslovom Grafički prizori japanske ekspedicije ; 400 skica koje su uvrštene u Perryjevo službeno izvješće; i njegovi memoari, Reiss um die Welt nach Japan (Leipzig, 1856). Memoari su bili vrlo uspješni i odmah su prevedeni na francuski i nizozemski.

Vraćajući se u Prusku objavio je svoje kapitalno djelo, njemački prijevod izvještaja o Rodgersovoj ekspediciji koji je američka vlada poslala u Japan, Kinu i Ohotsko more, pod naslovom Die Expedition in dir Seen von China, Japan und Okhotsk (Leipzig, 1858.-9.)Japan und Seine Bewohner (Leipzig, 1860). Ovdje je pozvao prusku vladu da pošalje još ekspedicija u Aziju prije nego što se tamo postanu Amerikanci. To je poduzeto i dok je bio u Berlinu, dobio je poziv da se još jednom pridruži Eulenbergovoj ekspediciji kao službeni umjetnik, a istovremeno je dobio premiju da pošalje izvještaje za Kölnnovine. Tijekom ovog putovanja susreo se s Mihailom Bakunjinom u Yokohami , koji je bio u procesu povratka u Europu , nakon bijega iz Sibira . [2] Na kraju, 1864. objavit će opsežnu knjigu o putovanjima na Orijentu, Eine Weltreise um die nördliche Hemisphare in Verbindung mit der Ostasiatischen Expedition in den Jahren 1860 und 1861 (Leipzig, dva sveska).

Učenje o izbijanju američkog građanskog rata ; Četrdeset Eighter vratio i volontirala za Union vojske . Pridružio se 1. pješačkoj pukovniji Maryland prije nego što je dobio službu kapetana topografskih inženjera . Služeći u vojsci Potomaca , Heine je zarobljen tijekom kampanje na poluotoku i kratko je bio u zatvoru Libby prije razmjene. Krajem 1862. uhićen je i optužen da je na svojim crtežima otkrio previše podataka o obrani Unije. Također ranjen, časno je otpušten kao “nesposoban za službu”. 1863. pridružio se vojsci kao pukovnik 103. pješaštva u New Yorku, pukovnija koju su uglavnom činili njemačko-američki . Kasnije je zapovijedao brigadom, a zatim malom divizijom u vojsci zapadne Virginije . 1865. proglašen je brigadnim generalom Brevet, ali optužen je za neposluh i napustio je vojsku. Sljedeće je godine postao američki službenik u konzulatima Pariz i Liverpool. Nakon uspostave Hohenzollern Carstva u Njemačkoj 1871. godine, vratio se u Dresden gdje je napisao svoju posljednju knjigu o Japanu, Japanu, Beiträge zur Kenntnis des Landes und seiner Bewohner (Berlin, 1873–80).

Prvo izdanje značajnog djela u izvrsnom stanju.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Wilhelm Heine: Die Expedition in die Seen von China, Japan und Ochotsk (1-3)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *