Anita Shreve Težina vode

60.00kn

Malo obiteljsko krstarenje sa šogorom i njegovom djevojkom Jean je izgledalo kao sasvim dobra ideja. Ako pritom može provesti opušten vikend s mužem i petogodišnjom kćeri i usto obaviti svoj posao novinara-fotografa i snimiti mjesto jezivog zločina koji se zbio 1873. godine na sada nenaseljenom otočiću Smuttynose nedaleko od obale Nove Engleske, zvuči super.
Što uopće može krenuti po zlu? Uglavnom sve.
Dok Jean kroz objektiv svog fotoaparata traži idealnu kompoziciju i traga za potrebnim materijalom po lokalnim arhivima pred njom će se razotkriti tragična priča norveške doseljenice Maren, jedine preživjele svjedokinje dvostrukog ubojstva. Istovremeno iza njezinih leđa odvija se druga mala drama. Muti li šogorova djevojka Adaline nešto s njezinim mužem, poznatim pjesnikom, čija je brižno skrivana povijest obilježila cijeli njegov život? Malo-pomalo i Jean u sadašnjosti i Maren u prošlosti naći će se u vrtlogu emocija koje ne mogu kontrolirati.
Ispreplićući dvije priče Anita Shreve će na sebi svojstven način zaći pod kožu svojih likova, suptilno slažući male, svakodnevne sitnice u razorni kovitlac sumnji, ljubomore i frustracija koje će se nadviti nad naoko idiličan život dviju obitelji.
Američka spisateljica Anita Shreve još je davne 1975. godine osvojila “O. Henry” nagradu za kratku priču, a svoj prvi roman nakon višegodišnjeg bavljenja novinarstvom objavila je 1989. i nakon toga se posvetila pisanju. Autorica osam romana, Anita Shreve, drži kolegij iz pisanja na Amherst Collegeu. Po romanu Težina vode snimljen je 2000. godine film s Seanom Pennom i Elizabeth Hurley.
Težinu vode, prvi od tri najnovija romana Anite Shreve koji će se pojaviti u nakladi “Algoritma”, na hrvatski je prevela Nada Šoljan, a ilustraciju na naslovnoj stranici izradio je Nenad Martić.

1 na zalihi

Kategorije: ,