Akcija!

Apsolutno Istiniti Dnevnik Indijanca Na Određeno Vrijeme- Sherman Alexie

119.00kn 70.00kn

Bistri četrnaestogodisnjak Arnold Spirit, Junior, odrastao je u rezervatu Spokane Indijanaca. Život u rezervatu sam po sebi nije pretjerano bajan, a da bi stvari bile gore, Junior je redovita meta nasilnih vrsnjaka. On je umjetnička dusa i obožava crtati, a život će mu se stubokom promijeniti kad se iz svoje skole, na poticaj tamosnjeg srednjoskolskog nastavnika, prebaci u skolu izvan rezervata, koju pohađaju isključivo (dobrostojeći) bijelci i u kojoj je jedini Američki Indijanac do tad bio skolska maskota. Iako očekuje kako će mu se život nakon toga pretvoriti u katastrofu, na vlastito će se iznenađenje sprijateljiti sa svima, kako sa streberima tako i s popularnim učenicima te početi trenirati bejzbol. Kad se, međutim, sa svojim nekadasnjim kolegama susretne na sudu, Junior će se morati pozabaviti pitanjima o tome sto tvori nečiju zajednicu, identitet i, naposljetku, narod.

U svom djelomice autobiografskom djelu Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme, svome prvome romanu za mlade čitatelje, Sherman Alexie, američki autor (dobitnik prestižne PEN/Faulkner nagrade za djelo War Stories) i sam bas poput Juniora rođen u rezervatu Spokane Indijanaca u državi Washington, ponovno će se pozabaviti jednom od svojih omiljenih tema: rasizmom, siromastvom i indijanskom tradicijom.
Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme osvojio je mnoge nagrade, između ostalih i prestižni američki National Book Award, a svi su ga ugledni svjetski časopisi uvrstili među najbolje knjige objavljene 2007. godine.

2 na zalihi

Kategorije: ,

Opis

  • 206 stranica
  • Tvrdi uvez