Dejan Šorak- Ja i Kalisto

60.00kn

Daroviti astronom, kojem u obećanoj zemlji Americi karijera više trune no što napreduje, otkriva veliku tajnu, no da bi ju riješio, mora se vratiti kući – u istarski grad Mednjan. Već ova naznaka zapleta romana Dejana Šorka »Ja i Kalisto« uvodi nas u intrigantno saznanje da je Istra iskorištena kao poprište jednog književnog djela moderne hrvatske književnosti, k tome još i znanstveno-fantastičnog žanra. Žanrovska odrednica u slučaju ovog romana ne bi trebala smetati čitateljima koji ne mare mnogo za SF. Riječ je, naime, o pitkom, vrlo duhovito (na trenutke i urnebesno duhovito) pisanom djelu, a tajne svemira i izvanzemaljskog života ovdje samo podcrtavaju temeljne odnose među ljudima, koji vole, mrze, uživaju, pate, bogati su ili siromašni, tragaju za srećom ili smislom života.
Autora najviše ljudi poznaje kao filmskog redatelja (»Mala pljačka vlaka«, »Oficir s ružom«, »Krvopijci«), a život posvećen filmu osjeća se i u njegovoj prozi: mnoge su usporedbe »filmske«, a i neki su sporedni likovi filmaši.
Glavni lik romana, Luka Skjavetić, rođen je u istarskom gradu Mednjanu, doktorirao je astrofiziku, a moguću sreću i očekivani vrtoglavi uzlet karijere potražio je javivši se na oglas najznamenitije svjetske zvjezdarnice, Mount Dolymar u Americi.

2 na zalihi

Opis

BROJ STRANICA : 251

FORMAT: 15,5 X 24 cm

UVEZ: TVRDI

IZDAVAČ: ALGORITAM