Dvostruka slika-Pat Barker

140.00kn

Ratni izvjestitelj Stephen Sharkey i fotograf Ben Frobisher pokrivali su nemile događaje 11. rujna u New Yorku, a nakon toga otišli svaki svojim putem. Ben u Afganistan kako bi s lica mjesta slikom prenio potresna svjedočanstva još jednog mučnog događaja, a Stephen se izmučen užasima brojnih ratišta s kojih je izvještavao i pogođen saznanjem o nevjeri svoje supruge, vraća kući u Englesku.

U potrazi za spokojnim okruženjem koje bi mu nakon proživljenih strahota trebalo pružiti toliko željeni mir i pomoći mu da napiše knjigu u kojoj će preispitati smisao i svrhu rata, Stephen će pronaći mir u mjestašcu na engleskoj obali. Međutim, njegov prijatelj Ben nikada se nije vratio iz Afganistana, postavši još jedan statistički podatak u izvješćima o poginulim reporterima, a Benova supruga Kate, nakon što je i sama proživjela saobraćajnu nesreću, pokušava započeti s novim životom.

Stephen i Kate uskoro započinju vezu, a osjećaju koji ih povezuju duboki su, ali istovremeno i izuzetno uznemirujući. Iako smještena daleko od bojišnica i ratnih užasa Bosne, Afganistana, Ruande ili Iraka, Dvostruka slika ipak je roman o njihovim posljedicama, jer često i ratovi koji se događaju u ljudima mogu imati razorne posljedice. Provokativan, nepredvidiv te nabijen najskrivenijim i najintenzivnijim ljudskim osjećajima, roman Dvostruka slika deseti je roman istaknute i višestruko nagrađivane britanske književnice Pat Barker (između ostalih dobitnica je Bookera za roman The Ghost Road, treći dio trilogije Regeneration, te Guardianove nagrade za roman The Eye in the Door,drugi dio iste trilogije).

2 na zalihi

Opis

  • Tvrdi uvez
  • 260 stranica
  • Ljubavni i erotski