IRAC U NEW YORKU-Frank McCourt

100.00kn

Kada je stavio točku na posljednju rečenicu svojih uspomena objavljenih u Angelinu prahu, Frank McCourt svoju priču nije ispričao do kraja; bio je to samo završetak jednog teškog djetinjstva. Ali što je bilo dalje?
U drugom dijelu svoje memoarske proze Irac u New Yorku devetnaestogodišnji Frank, kao i milijuni doseljenika prije njega, pokušat će pronaći sreću u čarobnoj zemlji u kojoj je sve moguće. Probijajući se kroz život od fizičkog radnika do srednjoškolskog profesora, McCourt će začuđenim očima neprestano gladnog mladića upijati novi svijet oko sebe. Dvadeset sljedećih godina njegova života prikazanih kroz njegova opažanja, stremljenja i doživljaje, sada lišeni dječje perspektive i kontrasta žalosnog siromaštva u Irskoj, dobit će svoju vlastitu patinu iskrenog i jetkog humora ispunjenog ljudskim dostojanstvom i neutaživom željom za boljom budućnošću.
Zastrašujući je popis uspjeha koje je Frank McCourt nanizao Angelinim prahom , počevši s književnim nagradama (Pulitzerova nagrada za memoaristiku, Nagrada Američkog udruženja književnih kritičara – NBCC, Nagrada udruženja američkih knjižara – ABBY, te priznanja novinskih kuća Bostona Globe, Los Angeles Times, Newsweek i Time), te milijunima prodanih primjeraka u šezdeset pet dotisaka američkog izdanja i osamnaest prijevoda, šest mjeseci prvog mjesta na listama najprodavanijih knjiga i filmom koji došao nakon svega. Jednako tako teško bilo je i breme slave koje je trebao ponijeti Irac u New Yorku. Neizreciva lakoća pripovijedanja nije presahnula, ona izvire iz svake anegdote, dijaloga i opservacije, te je Irac u New Yorku postao dostojan nastavak Angelina praha.
Po izboru i u prijevodu urednika Zlatka Crnkovića i s ilustracijom Nenada Martića, Irac u New Yorku Franka McCourta zaokružit će priču, ispuniti praznine i zadovoljiti znatiželju na najbolji mogući način.

2 na zalihi

Opis

GODINA IZDANJA 2002
JEZIK Hrvatski
IZDANJE Tvrdo
BROJ STRANICA 424
DIMENZIJE 24 x 16
KATEGORIJA Klasični i suvremeni roman
IZDAVAČ / PROIZVOĐAČ Algoritam
BIBLIOTEKA Zlatko Crnković