Akcija!

Jane Johnson – SULTANOVA MILJENICA

29.90kn 15.00kn

Maroko, XVII. st. Iza veličanstvenih zidina palače u Meknèsu, sin zarobljenog plemenskog poglavice a sada tek običan rob, Nus-Nus, osumnjičen je za ubojstvo koje nije počinio. Dok pokušava izbjeći smrtnu kaznu, Nus-Nus otkriva da se našao usred dvorske spletke, rastrgan između troje najmoćnijih ljudi u cijelome carstvu: sultana Moulaya Ismaila, jednog od najvećih tirana u povijesti, carice Zidane, poznate po crnoj magiji, te prepredenog velikog vezira.

U međuvremenu, mladu Engleskinju magičnih očiju Alys Swann otmu marokanski gusari i dovode je u sultanov harem. Pred njom je težak izbor: odreći se svoje vjere i postati jedna od sultanovih ljubavnica, ili biti smaknuta. Kako bi preživjeli, Alys i Nus-Nus prisiljeni su na suradnju koja će prerasti u duboko i dirljivo prijateljstvo iz kojega oboje crpe snagu i hrabrost.
Od neviđene raskoši sultanove palače u Meknèsu do dekadentnog dvora Charlesa II. U Londonu, Sultanova miljenica (2012) oživljava stvarne povijesne događaje kroz zanosnu priču prepunu spletki, strasti i žudnje. Autorska prava već su otkupljena u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Rusiji i Turskoj.

1 na zalihi

Kategorije: ,

Opis

Autor Jane Johnson
Godina izdanja 2012.
Izdavač ZNANJE
Broj stranica 403