Akcija!

MARTIN CRUZ SMITH Staljinov duh

100.00kn 50.00kn

Policijski istražitelj Arkadij Renko, nastanjen u Moskvi, dobiva slučaj plaćenog ubojstva čiji ga trag vodi do dvoje vlastitih kolega, Nikolaja Isakova i Marata Urmana, bivših članova elitne ruske postrojbe Crne beretke koji su operirali u Čečeniji. Isakov, ratni heroj, sad je ugledan građanin. To, međutim, nije Renkov jedini problem.

Duh samog Staljina počeo se pojavljivati na platformama podzemnih željeznica, a tijela pripadnika Crnih beretki, koji su služili s Isakovom u Čečeniji, pojavila su se u mrtvačnici. Usprkos opetovanim prijetnjama smrću, Renko ne odustaje od istjerivanja pravde, i to u zemlji koja taj pojam već odavno službeno ne priznaje.

Šesti roman o melankoličnom, beskompromisnom, povučenom Arkadiju Renku (dolazi u slijedu nakon romana “Vukovi jedu pse”) ponovno donosi pregršt živopisnih likova, dovitljivih dijaloga i zapleta koji svojom originalnošću zaokupljaju pažnju čitatelja. No, osim toga, posebna je vrijednost romana u prikazu brutalnosti i nasilja kojima je prožet život u takozvanoj novoj Rusiji.

2 na zalihi