Michael Crichton – NIZ VRIJEME

80.00kn

Zamislite da možete ući u stroj koji je vrhunsko dostignuće nove tehnologije i “kvantumskom spužvastom rupom” biti katapultirani niz vrijeme u 1357. godinu. Što biste zatekli u srednjovjekovnoj Francuskoj i je li stvarni svijet u prošlosti uopće nalik na onaj o kojemu piše u povijesnim knjigama?
Ideja putovanja kroz vrijeme oduvijek je fascinirala pisce, no vjerojatno je moralo proći dosta vremena da se netko poput Michaela Crichtona odluči sjesti i napisati roman u kojem će pokušati znanstveno objasniti sam postupak putovanja i pritom ispričati uzbudljivu priču o grupi mladih povjesničara koji su otišli na najopasnije od svih putovanja.
Robert Doniger je vlasnik korporacije ITC koja je izumjela stroj za putovanje kroz vrijeme. Kad se profesor Johnston nakon eksperimentalnog puta u prošlost ne uspije vratiti, njegov poziv u pomoć, poslan iz prošlosti, kao vremenska kapsula, natjerat će Donigera da organizira spasilačku ekipu.
Ubačeni u vrtlog građanskog rata na jugu Francuske, Marek, Chris i Kate suočit će se sa svijetom koji su do tada proučavali samo iz knjiga i iskopina. Za 37 sati, koliko traje kvantni efekt, morat će između sukobljenih strana pronaći svoga mentora, istovremeno spašavajući živu glavu od ludih vitezova, lukavih svećenika i običnih drumskih razbojnika, ukratko preživjeti dva dana u nemilosrdnom svijetu srednjovjekovne svakidašnjice.
Opsežno istraživanje koje je Crichton proveo u radu na knjizi dat će priči autentičan ton, bogatstvo detalja kojima je autor prošarao ovaj uzbudljivi avanturistički roman pridodat će začin, a tijek radnje neće posustati ni za trenutak.
Nakon Razotkrivanja, Izgubljenog svijeta i Konstrukcije, ovo je najnoviji roman Michaela Crichtona u nakladi Algoritma. U hrvatskom prijevodu Gordane Mijatović i uz ilustraciju Igora Kordeja, Niz vrijeme, dvanaesti roman Michela Crichtona, tvorca Jurskog parka, promijenit će sve vaše predodžbe o dobu vitezova.

2 na zalihi

Opis

Nakladnik/ci
ALGORITAM
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2001
Broj stranica
531
Format
24 x 15 cm