SIMON BLACKBURN Požuda – Sedam smrtnih grijeha

30.00kn

The New York Public Library i Oxford University Press već petnaest godina pozivaju istaknute ličnosti iz područja društvenih znanosti i književnosti da održe serije predavanja na temu po njihovom izboru. Te su dvije institucije zamolile sedam istaknutih pisaca, znanstvenika i kritičara da predstave svoja razmišljanja o iskušenju na temu jednog od sedam smrtnih grijeha.

Služeći se povijesnim i suvremenim istraživanjima svaki pisac upućuje na konceptualne i praktične izazove koje taj smrtni grijeh predstavlja za duhovnost, etiku i svakodnevni život.

Požuda“, autora Simona Blackburna, jedna je od knjiga iz te serije predavanja i, nakon “Pohlepe”, druga knjiga u toj seriji objavljena u biblioteci Facta.

U ovoj knjižici, filozof Simon Blackburn tvrdi da je, daleko od toga da bude proglašena grijehom, požuda ne samo korisna, već i esencijalna. Prvo definiravši požudu i ono što s njom nije u redu (sic!), Blackburn će nam pokazati put u samo njezino srce, te povezati uvide nekih od najsjajnijih mislilaca o seksu, ljudskoj prirodi i našim vlastitim kulturnim manama.

5 na zalihi

Opis

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Ivana Galović
  • 02/2010.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789533160504