Akcija!

TAYLOR STEVENS Informatorica

99.00kn 50.00kn

Ona je Vanessa, ali radije bi da je zovete Michael.
Ona je visoka, manekenski građena plavuša dugih nogu, ali kad poželi može potpuno uvjerljivo izgledati kao mladić.
Ona je informatorica, žena koja je u stanju prikupiti najiscrpniji zamislivi dosje o bilo kojoj temi zanimljivoj poslovnim klijentima. Govori dvadeset dva jezika, specijalizirana je za zemlje trećeg svijeta, i ne voli nositi nož sa sobom, jer tada prelako ubije.

Ona je Vanessa Michael Munroe.

Premda izuzetno cijenjena zbog svoje stručnosti i pouzdanosti, još nikad nije prihvatila slučaj nestale osobe. Ipak, ponuda koju joj je upravo dao teksaški naftni magnat Richard Burbank sa sobom nosi toliku novčanu nagradu, neovisnu o krajnjem uspjehu, da ju je teško odbiti. A ako ga prihvati, zadatak će je odvesti tragom Burbankove kćeri Emily, koja je prije četiri godine nestala u mladenačkom lutanju Afrikom – nestala tako zagonetno da joj ni najbolje plaćeni timovi istražitelja nisu uspjeli ući u trag.

Samo, nitko od tih istražitelja nije odrastao u Africi, kao Vanessa Michael Munroe. Nitko od njih nije stekao intimno poznavanje kultura, običaja i opasnosti tog kontinenta, kao ona… Niti je pritom stekao četrdeset dva ožiljka na koži, i nebrojeno više ispod nje, kao ona.

2 na zalihi

Opis

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Lidija Milenkov Ečimović
  • 09/2013.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789533164953