ZLOČINAČKA TORTA Autor: Connolly, J. J.

60.00kn

Ni najbolje torte koje možete zamisliti nemaju toliko slojeva koliko ih ima zločinačka torta – metafora kompleksnih nijansi kriminalnog miljea.

Radnja je smještena u suvremeni London, a kroz priču nas vodi jedan od najuglađenijih frajera koje ste u posljednje vrijeme sreli; sofisticiran, anoniman diler. Jer, kad bi nam otkrio svoje ime, značilo bi to da previše znamo, a to nikako ne bi bilo dobro. A ne bi bilo dobro poglavito stoga što on ima lukav plan kako potajice, i to vrlo, vrlo tiho, otuđiti dovoljno diskretno opranog novca kako bi se mogao povući u prijevremenu i vrlo, vrlo udobnu mirovinu. Svoj posao obavlja pod besprijekornim velom običnog poslovnog čovjeka uz mantru obavezne neprimjetnosti, a svoju posadu drži na kratkoj uzici kako bi sve funkcioniralo glatko sve dok ne dođe vrijeme za toliko priželjkivano povlačenje. Jer to je u ovom vrlo opasnom svijetu vjerojatno najvažnije: obavljati poslove čisto i uredno. Samo budale misle da su policajci budale. Ukazat će se prilika za unosan posao nakon kojeg se smiješi mirovina: jedan od šefova starog kova, Jimmy Price, zaposlit će ga da pronađe razmetnu kćer jednoga njegovog kolege, Eddyja Rydera. Gotovo da može početi pjevušiti My Way.

Od blještavila londonske klupske scene do najgrubljih i najsurovijih zakutaka podzemlja, razliježe se svijet ovog mračnog i zakučastog trilera, najfrajerskijeg romana NAJbiblioteke. J. J. Connolly je 2004. svoj roman adaptirao u scenarij za izvrstan film u režiji Matthewa Vaughna (redatelja Zvjezdane prašine, još jednog bisera NAJbiblioteke), s neponovljivim Danielom Craigom u glavnoj ulozi (tko drugi, pomislit ćete).

Hrvatski prijevod djelo je Borivoja Radakovića, a naslovna ilustracija Jelene Radmanović.

2 na zalihi

Opis

ISBN: 9789532209334

Izdavač: Algoritam d.o.o.

Uvez: Meki uvez

Algoritam d.o.o.

Godina izdanja: 2009

Format: 15*23.5

Broj stranica: 271