DAVID WOLSTENCROFT Dobra vijest, loša vijest

40.00kn

Postoje samo dva načina da se izađe iz špijunske igre: bacanjem novčića. Glava: bježiš. Pismo: umireš. Prvo dobra vijest: George i Charlie na svom su posljednjem zadatku za Agenciju prije no što će se povući iz špijunske igre. A onda loša: stiže njihov posljednji zadatak. Ubojstvo. Jedno drugoga.

U treptaju oka, dva prijatelja postat će smrtni neprijatelji – sve dok ne shvate da neke naredbe ne treba slijepo slijediti. Hvatajući se u koštac s izazovima međunarodne špijunaže kako bi otkrili tajne koje leže u samom srcu Agencije – tajne za koje nitko ne želi da ih saznaju – i koristeći se saznanjima protiv sada već bivših učitelja, George i Charlie uskoro spoznaju kako jedino mogu vjerovati – jedno drugome. No u svijetu koji ih okružuje koliko zapravo mogu vjerovati kolegi – špijunu?

Između pisma i glave, roman “Dobra vijest”, loša vijest intrigantnom i napetom pričom punom obrata do samog kraja pravila špijunske igre okreće naglavačke. Iznenađenja koja čekaju na svakoj stranici, dojmljive replike, izuzetan dijalog i dva upečatljiva heroja čine roman prvijenac višestruko nagrađivanog pisca i tvorca špijunske BBC-jeve drame Spooks, koja se prikazuje na američkoj mreži A&E pod naslovom MI-5.

1 na zalihi

Opis

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Nikola Ðuretić
  • 10/2006.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9532204512